Blog

Ha üzleti weboldalt vagy webshopot készítünk, üzemeltetünk, akkor megrendelőinknek bizonyos esetekben javasoljuk a „landing page” oldal elkészítését is. Ön is már biztosan hallott a „landing page” fogalmával, amelyet többféleképpen is szoktak hívni: landing oldalnak, landoló oldalnak, vagy érkező oldalnak.

Jelentése: egy olyan tematikus oldal, melyen egyetlen egy ajánlatot mutatunk be az érdeklődőknek.

Ez a megoldás mind a webfejlesztésben, mind a marketingben jól ismert koncepció, azonban sokan továbbra sem tudják, hogy miért lehet hasznos egy landing oldal egy olyan vállalkozás számára, melynek célja az online marketing fejlesztése, vagy a direkt értékesítés.

A landing page önálló weboldalt takar, melyre a látogatók egy adott linkre kattintva érkeznek, fő célja pedig, hogy bizonyos végrehajtását ösztönözzön. Ezen nem csak a vásárlás, hanem bármilyen, az oldalon végrehajtott cselekvés értendő.

A landing oldalak létrehozásának általában két fő oka az online rendelések ösztönzése, valamint egy olyan folyamat, amikor a látogatók a személyes adataikat osztják meg velünk, melyeket marketingcélokra használhatunk fel.

Egy jól felépített landing page szerkezetileg egy görgethető weboldalakhoz hasonlít, ahol a figyelemfelkeltő cím alatt egy világos, jól összeszedett szöveges részt tartalmaz, melyből a látogató mindent megtudhat az általunk kínált ajánlatról, annak számára legfontosabb előnyeiről.

Az esetek többségében a szöveges blokkot néhány nagy méretű képpel, vagy videókkal is illusztrálhatjuk. Ezt követi végül egy hatásos, (vagy akár az oldalon többször megjelenő) kattintásra ösztönző mondat.

A szöveges tartalom alapvető célja, hogy lényegre törő, tömör, megfelelő mennyiségű és minőségű információt adjon át, amely képes meggyőzni a látogatókat arról, hogy rákattintsanak gombunkra.

A landing page fontos, hogy egyetlen ajánlatot tartalmazzon, letisztult, és lényegre törő legyen, semmiképp se veszítse el a termék vagy szolgáltatás iránti érdeklődését.

A lényeg, hogy az üzenet minél hamarabb értelmezhető legyen, és a látogató racionalitására, érzelmeire is hasson. Ugyanis, egy átlagos internetező kb 6-8 másodperc alatt dönt arról, hogy érdekli-e az, amit egy adott honlapon lát.